Linkbuilding doen

Waarom linkbuilding goed is voor je website

Contact opnemen

Linkbuilding is een van de meest essentiële – en meest onbegrepen – SEO-strategieën. In zijn eenvoudigste vorm is linkbuilding het proces om andere websites een link naar jouw website te laten plaatsen. Maar waarom is linkbuilding belangrijk?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verwerven van hyperlinks van andere websites naar je eigen website. Een “hyperlink” is gewoon een mooi woord voor een link – als je op een woord of zin op een webpagina klikt die je naar een andere webpagina brengt, dan is dat een hyperlink. Dus als iemand anders vanuit zijn blog of artikel naar jouw website linkt, is dat een voorbeeld van linkbuilding.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding uitbesteden is belangrijk omdat het de SEO van je website helpt verbeteren. Zoekmachines zoals Google gebruiken iets dat “PageRank” heet om te bepalen waar jouw website moet verschijnen in de pagina’s met zoekresultaten. PageRank kent een numerieke waarde toe aan elke website op het internet, en dit getal komt overeen met hoe hoog Google die site rangschikt. Linkbuilding uitbesteden is dus een zeer effectieve manier om meer bezoekers te krijgen!

Waar kijkt Google naar?

Google kijkt naar twee belangrijke factoren bij het bepalen van PageRank: de hoeveelheid links die naar een website verwijzen, en de kwaliteit van die links. Hoe meer links er naar je website verwijzen, en hoe hoger de kwaliteit van die links, hoe hoger je PageRank zal zijn. En hoe hoger je PageRank, hoe groter de kans dat je bovenaan de pagina’s met zoekresultaten verschijnt.

Stefan Hendriks - kennis maken?

“Met wat begon als een online marketing service voor makelaars, bieden we nu het hele mkb een breed pakket van diensten.”

Contact opnemen
To top